Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya farthinder till drabbad korsning

För många kör fortare än tillåtna 50 kilometer i timmen.

Korsningen Hamnvägen/Vegagatan i Norrtälje ska få nya farthinder av typen trafiköar. Det är flyttbara refuger i betong med skyltar på. På Hamnvägen, från hamnen och upp mot Ros och Vätövägen, kör många betydligt fortare än tillåtna 50 km i timmen.

Samtidigt har vägbulorna på Vegagatan försvunnit. De sattes dit på grund av problem med buskörning. Att de tagits bort beror på att gatan asfalterats om, enligt Robert Klingvall, trafikingenjör på kommunen.

– Eftersom det fanns mycket synpunkter på Hamnvägen valde vi att ersätta befintliga farthinder på Vegagatan så att hastigheten sänks både på Vegagatan och Hamnvägen, skriver han i ett mejl till NT.

Robert Klingvall uppger att hastigheterna ska mätas på den östra delen av Vegagatan. Om det behövs kan det bli aktuellt med ytterligare insatser där.