Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bostäder planeras på före detta tipp

Ett nytt bostadsområde planeras nordost om Norrtäljeanstalten. Men marken var tidigare soptipp och omfattande utredningar krävs innan projektet kan få klartecken.

Norrtäljeföretagen Credentia och Roslagens Byggnadsentreprenad, RBE, vill bygga 20 villor, tolv radhus och 40 bostadsrätter i tvåvåningshus på 35 000 kvadratmeter naturmark längs Utvägen i Norrtälje.

Platsen har tidigare fungerat som soptipp. Men den övertäcktes för drygt 40 år sedan, enligt RBE:s vd Kent Rensvik.

– Jag växte upp i området. Det ligger högt och erbjuder en fantastik utsikt över hela staden, säger han.

Kommunen och byggföretagen har kommit överens om ett markanvisningsavtal där försäljningssumman bestäms i ett senare skede, om och när det är möjligt att gå vidare med planerna.

– Först ska RBE och Credentia bekosta en förstudie för att utreda eventuella föroreningar och saneringsbehov, säger Eva Källander, plan- och exploateringschef på Norrtälje kommun.

RBE och Credentia har inlett samarbeten på flera håll i kommunen. Parterna ska bland annat bygga 27 radhus i Västertorp, Rimbo.

Kent Rensvik är hoppfull om att Fågelsångshöjden, som satsningen på den tidigare tippen kallas, blir verklighet.

– Vi vill exploatera sparsamt och ge plats för naturlekpark, pulkabacke och stora grönytor, säger han.