Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tecknad serie ersätter Hälge

APRILSKÄMT 2015. Nu gör NT en rockad på tidningens seriesida. Serien ”Hälge” ersätts från i morgon med nya serien ”Gurkan”. 

Vad tycker du om nya serien? Tyck till och kommentera här!

– Numera trycks ju NT i Västerås, den så kallade ”gurkstaden”. Så det finns en logik i att ta in serien ”Gurkan”, säger tidningschefen Mattias Carlson.

– Vi tycker att ”Gurkan” är en kul, modern serie. En slags nytänkande. Det tror jag läsarna ser det redan i den seriestripp vi presenterar som smakprov här intill.

”Gurkan” är skapad och illustrerad av Veronika Åström.

– Jag älskar gurkor, och de har en färg och form som är tacksam att jobba med. De är enkelt att skapa olika slags känslouttryck anpassat efter situationen den befinner sig i, säger hon.

Vad kan då läsarna förvänta sig av Gurkan?

– Min serie ska inte likna något annat. Jag hoppas läsaren ska skratta så hen gråter. Jag lovar bjuda på det ena skämtet dummare än det andra. Att starta dagen med ett skratt är alltid bra, säger Veronika Åström.

Serien Hälge har gått länge på Norrtelje Tidningens seriesida. Nu försvinner den. Mattias Carlson tror inte läsarna kommer att sakna den.

– Jag har svårt se att en älg kan vara speciellt rolig. Men visst, alla har olika humor. Jag hoppas läsarna tar detta med ett leende, säger Carlson.

Fotnot: Den så kallade Västeråsgurkan började odlas under 1700-talet i Västerås. Den såldes i hela landet och exporterades även till länder i Europa.

Vad tycker du om nya serien? Tyck till och kommentera här!