Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny sommartriumf för Therese Karlsson

Therese Karlsson tränar inte speciellt mycket skytte nuförtiden men håller fortfarande hög klass. Vid helgens SM i compak sporting i den lilla Östgötametropolen Vikbolandet sköt 23-åringen från Edsbro hem silvret.– Riktigt roligt att hamna på pallen igen, säger hon.

Detta var hennes första SM-silver i compak-grenen, förra sommaren tog hon överraskande hem SM-guldet i engelsk sporting och hon har sedan tidigare ett silver i samma gren.

Den här gången träffade Karlsson 127 duvor av 150, mot 132 för guldtjejen Rebecka Bergkvist från Falköping.

Karlsson är från Edsbro men bor och jobbar numera i Norrköping, men hon är fortfarande Roslagens Jaktskytteklubb trogen.

– Jag är nöjd med min insats i helgen då jag inte tränar speciellt mycket, men det är fortfarande lika roligt att tävla. Och till nästa säsong kommer jag att satsa lite mer.

– Compak sporting är en relativt ny gren där man står på fasta platser och skjuter 25 duvor i en serie, max fem duvor i varje ”stand”. En mer publikgren än de övriga sportinggrenarna.

I seniorklassen, som

vanns av Fredrik Malmström från Brösarp på lysande 148 träffar, slutade Georgios Jordanidis, RJSK, på 30:e plats och i 55-klassen blev det en sjundeplats för hans klubbkamrat Kent Kronholm.