Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny prövning av helikoptermålet

Den 30 november kommer helikoptermålet att tas upp i Svea hovrätt för ny prövning. Rättegången är planerad att pågå i 16 dagar.

Annons

Åklagarna, brottsoffren, företaget G4S och sex av de sju dömda rånarna har överklagat tingsrättens dom som föll den 7 oktober.

Åklagarna vill att de dömda ska få hårdare straff och att en man som friades i tingsrätten ska dömas för medverkan till rånet.

Personalen som jobbade i värdedepån under rånmorgonen har yrkat på högre skadestånd och anser också att den friade 24-åringen ska dömas för brottet.

Den 35-årige helikopterpiloten från Roslagen som dömdes till sju års fängelse sedan tingsrätten funnit det styrkt att han deltagit i stölden av rånhelikoptern från Roslagens helikopterflyg i Norrtälje och sedan kört helikoptern under rånet, hävdar att han är oskyldigt dömd och yrkar på att bli helt frikänd.

Safa Kadhum, som har erkänt att han var inne i värdedepån vill dömas till ett kortare straff för grov stöld i stället för grovt rån. Fyra män som dömt till fängelse i mellan ett och fem år vill också bli helt frikända.