Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny nolla av Palmquist när Rimbo vann

Obesegrade. Serieledning. Och bara två insläppta mål. Rimbo har haft en lyckad vårsäsong och nu väntar ett två månader långt matchuppehåll. – Vi har visat att vi är det klart bästa laget i serien, säger tränaren Patric Simonsson.

I lördags avslutade Rimbo vårsäsongen vad det gäller matcher. Bottenlaget IK Frej från Täby besegrades med 2–0 på bortaplan n efter att Rimbos mål gjorts av Catrin Wiklund och Emelie Valfridsson.

– Det var närmare 5–0 än 2–1, säger Patric Simonsson. En gedigen laginsats av oss.

Segern var Rimbos femte för i år på sju matcher. Laget har tagit 17 av 21 möjliga poäng och toppar serien.

– Vi är jättenöjda med vårsäsongen. Jag hade gärna sett att serien fortsatt nu. Vi är det bästa laget i serien så länge vi presterar. Det har inte varit några tursegrar, säger Simonsson.

Rimbo har framförallt varit starkt defensivt. Målvakten Olivia Palmquist har stått samtliga sju matcher och hållit sex nollor.

– Defensiven är vår ryggrad. Vi jobbar väldigt hårt och försvarar oss högt upp i banan. Motståndarna har fått spela på chans för att skapa chanser på oss.

– Och sedan har Olivia varit jättebra i mål. Hon har tagit ett kliv den här säsongen och gjort flera avgörande räddningar.

För Rimbo väntar nu ett matchuppehåll till den 9 augusti då Frej gästar Arkadien. Under ”semestern” kommer laget spela en träningsmatch och ha ett träningsläger på hemmaplan.

Division 2 dam

IK Frej-Rimbo 0-2 (0-0)

Rimbos mål: Catrin Wiklund, Emelie Walfridsson.

Rimbos startelva (från vänster): Olivia Palmquist – My Magnusson, Josefin Bauer, Frida Noaksson, Anica Krstic – Emelie Valfridsson, Sarah Lindberg, Emmali Nordengrim, Sandra Karlsson – Kajsa Sund, Sofie Strandberg.

Ersättare: Alice Outinen, Mikaela Björklund, Catrin Wiklund, Andrea Nemeth.