Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny motor ska få fart på Jonsson

Andreas Jonsson vädrar morgonluft inför lördagens GP-tävling i Köpenhamn. Rospiggen har visat gryende form på slutet i elitserien och med en ny motor ska utdelningen komma även i GP-serien.

Andreas Jonsson körde bra i Vetlanda i tisdags för Rospiggarna men i sitt näst sist heat fick han stopp i starten när motorn gick sönder. Till tisdagens match mot Smederna testade Jonsson en ny motor och det gav bästa resultat.

– Jag var riktigt nöjd med min åkning och det känns bättre att åka till Köpenhamn med den prestationen i ryggsäcken. Det var bra karaktär på den nya motorn och jag kommer köra med den på lördag, säger Jonsson.

Med en annan modell av motorer kanske det lossnar i GP för Jonsson.

– Den modell jag åkt med hittills kan vara väldigt snabb om man får allt att stämma. Men det har inte fungerat för mig i GP. I ena heatet har jag nästan kunnat vinna, för att sedan vara tvärsist i nästa heat. Nu hoppas jag kunna köra mer jämnt.

Jonsson har gjort det bra i serietävlingar på slutet men i GP har han inte kommit till sin fulla rätt.

– Det har gått dåligt en så pass lång tid att det sätter i skallen. Man laddar om till varje GP och tänker för sig själv att ”nu blir det bra”. När det sedan går dåligt igen så börjar man tvivla.

I fjol skadade du dig allvarligt vid en krasch under GP:et i Parken. Är det något du tänker på nu, när du åter ska köra på banan?– Det hade jag faktiskt glömt bort, att det hände där. Men nu när du påminde mig...Fast nej, allvarligt talat så ärdet inget som påverkar.

Jonsson ligger på en tolfte plats i GP-serien efter fem deltävlingar och är i stort poängbehov.

– Jag måste komma tillbaka till den nivå som jag kan prestera vanligtvis. Förhoppningen är att kunna göra en riktigt bra tävling och börja vinna lite heat nu. Det är det som gäller denna tävling och det känns lovande, säger Andreas Jonsson.

För Syningebon Greg Hancock, tvåa totalt, ser läget ljust ut inför lördagens GP-tävling. Hancock har kört riktigt jämnt under säsongen och har tagit sig till final i de fyra senaste deltävlingarna, dock utan att få vinna