Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny husläkar-mottagning öppnar

Under onsdagen öppnar företaget Lugn och ro en husläkarmottagning. De driver sedan tidigare hemtjänst, hemrehab och hemsjukvård i kommunen.

Att hålla ihop vårdkedjan var temat då Hans Andersson (FP), vice ordförande i sjukvårds- och omsorgsnämnden invigningstalade på tisdagen och i stället för att klippa knöt ihop två band som hölls upp av verksamhetschefen Roger Svensson och Marie Gutenbäck, en av de nyfikna ur allmänheten.

Anledningen till att Lugn och ro startar mottagningen är just att man vill minska antalet vårdkontakter för sina brukare i hemtjänsten.

– Vi ville få bättre kontinuitet för våra brukare även när det gäller ”läkeriet”, sa Roger Svensson.

Men till husläkarmottagningen är patienter i alla åldrar välkomna.

Vid invigningen hade en mängd nyfikna eventuellt blivande patienter samlats i väntrummet för att ta reda på om den nya mottagningen kan vara något för dem. Marlene Wikman, chefssjuksköterska, svarade på frågor och berättade att mottagningen kommer att kunna göra allt som andra husläkarmottagningar gör och att man kommer att ha drop in vissa tider.

– Vi har redan fått drygt hundra förfrågningar om att lista sig här, sa Marlene Wikman.

Lugn och ro

Husläkarmottagningen Lugn och ro ligger på Stora Brogatan i centrala Norrtälje.

På mottagningen arbetar två sjuksköterskor, två läkare och en arbetsterapeut.