Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Harry Potter-värld öppnar

Eldsprutande drakar och dansande skelett - nu öppnar ännu en
nöjespark med Harry Potter-tema.

Annons

Mugglare har en ny magisk plats att besöka. I sommar slår dörrarna upp till Harry Potter-världen The Wizarding World of Harry Potter - Diagon Alley, i Universal Studios, Florida. Där finns redan en nöjespark med tema Hogsmeade, som öppnade i juni 2010. Redan i augusti samma år hade huvudattraktionen haft så mycket som en miljon besökare.

Den nya temaparken liknar inspelningsstudion i London. Den ska också kopplas samman med den redan existerande temaparken. Besökarna ska kunna resa mellan, med tåget s Express.

Trollstavar och butterbeer

Besökarna ska också kunna botanisera runt bland flera av butikerna i de populära böckerna. Bland annat ska man kunna välja trollstavar i Olivanders butik, prova trollkarlskläder och shoppa magiska leksaker. Dessutom kan man dricka butterbeer på puben The Leaky Cauldron. Men billigt blir det inte: Vill man besöka båda nöjesparkerna kostar det cirka 879 kronor för vuxna och 830 för barn mellan tre till nio år. Läs mer på: www.universalorlando.com/harrypotter

Vill man få en känsla av Harry Potters magiska värld behöver man dock inte åka ända till USA. I Leavesden ligger Warner Bros Studios temapark på samma ämne. Läs mer på: www.wbstudiotour.co.uk (TT)