Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny app lanseras för färjeresenärerna

Carl Pike, befälhavare på Blidöfärjan, har uppfunnit en ny app som visar alla tidtabeller för landets vägfärjor.

Med appen "Tidtabellen", som är gratis, ska resenärerna lättare kunna planera sina resor utan att behöva hetsköra. Utöver tidtabellerna finns karta med vägbeskrivning till alla färjelägen. Det finns också uppgifter om hur lång tid det tar att köra till alla färjelägen, skriver tidningen Skärgården.

Carl Pike fick idén då en app med tidtabeller efterfrågades av Färjerederiet. Pike bestämde sig då för att göra en app med uppgifterna. Han har samarbetat med David Wahlberg, som stått för layouten och tekniska kunskaper. Genom en direktkoppling med Färjerederiet är tidtabellerna alltid uppdaterade. Driftsstörningar och tekniska problem på de olika lederna visas också i appen. Vid avvikelser syns en varningstriangel och ett trafikmeddelande i mobilen.

Appen går att ladda ner i App store för IOS-produkter, det vill säga exempelvis Iphone. Enligt utgivarna planeras det även en app för Android.