Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill turisterna se mer

Intresset för alternativa resmål och boendeformer ökar. Andorra
är en av de platser som fler har fått upp ögonen för.

Annons

Andorra är känt för sina skidåkningsupplevelser. Och det lilla landets centrala placering gör att många hittar dit. Åtminstone enligt bostadssajten Airbnb, som listat de snabbast växande destinationerna under 2013 och inför 2014. Andorra ligger i topp över listan från 2013, och 300 procent fler bokade boende där förra året, enligt sajten. Intresset för Barbados i Karibien ökade med 184 procent och för Nicaragua med 180 procent. Andra eftertraktade destinationer var bland andra Bosnien och Hercegovina, Bahamas, Malta, Sydafrika och Marocko.

- För varje år reser allt fler människor och många väljer att åka till mer annorlunda platser, säger Aja Guldhammer, Nordenchef för företaget.

Florida störst

Inför 2014 är det i stället andra resmål man spår kommer öka i popularitet. Sajten rankar Florida först, där bostadssökningarna växte med hela 996 procent under 2013. Indien, Mykonos, Calabria och Costa del Sol är andra platser dit besökarantalet stiger.

Alternativa boendeformer har också ökat - med de så kallade jurtorna i spetsen, en särskild sorts tält. Resenärer provar också i högre utsträckning trädkojor, grottor, båtar och tipi-tält, förutom klassiska boenden.