Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu kan jag få en nystart"

21-årige Emil Skogh om säsongen med BKV Norrtälje

Inför säsongen siktade Emil Skogh mot allsvenskan eller superettan. Han hamnade i division 2 och BKV Norrtälje. Men Skogh ser inte flytten tillbaka till Roslagen som något nedköp.

– Det här är den bästa lösningen och en flytt för framtiden. Nu kan jag få en nystart, säger 21-åringen.

I december 2009 gick flyttlasset från BKV till AIK. Första året i ”Gnaget” tillbringades i juniorlaget.

Säsongen efter var han en av tre juniorer som flyttades upp i samarbets- och division 1-klubben Väsby. Där var han bofast i startelvan under försäsongen för att sedan petas när en spelare från AIK:s A-lag flyttades till Väsby.

Året efter blev det ännu en ny låneklubb för Skogh, Akropolis i division 1.

– Jag vet inte riktig vilka tankar jag hade när jag bytte till AIK, mer än att komma till en större klubb. Jag åkte in och ut i startelvan i Väsby och Akropolis, jag trivdes inte i de lagen. Det var inte mitt val att spela där, säger Skogh.

– Det har varit problemet de senaste säsongerna, AIK har bestämt vilken klubb jag ska lånas ut till. Nu slipper jag det när BKV äger mig. Det kändes som en befrielse att få lämna AIK.

Förra säsongen fick han dock välja, och valde norska andraligan och Kongsvinger.

– Man måste trivas för att prestera, och det gjorde jag i Norge. Då lossnade det på planen och jag utvecklades. Jag spelade 33 matcher á 90 minuter, det sätter sina spår.

Skogh är väldigt tacksam att BKV löste honom från kontraktet med AIK. Och nu vill han betala tillbaka.

– Det BKV gjort för mig kommer jag aldrig glömma. Jag trivs i laget och har bra tränare och spelare runt omkring mig. Det är mycket nytt sedan sist jag var här. En yngre stomme i laget och fler och mer kunniga tränare. Allt har lyft sig en nivå.

När Skogh lämnade BKV var det som högerytter. AIK skolade om honom till vänsterback. BKV vill ha honom centralt på mittfältet.

– Det händer mer kring en mittfältare i division 2 än runt en vänsterback. Jag hoppas kunna bidra med en arbetsinsats i varje match och den erfarenhet jag har trots min unga ålder.

Vad är det för skillnad på Emil Skogh 2009 och dagens Emil Skogh?– Det har hänt väldigt mycket. Jag är en mer fysisk spelare och har blivit tuffare som person efter allt som jag gick igenom i AIK.

Drömmen om spel i högre divisioner har dock inte slocknat hos 21-åringen.

Han vill vidare, men betonar att allt fokus ligger på kommande säsongen i division 2 med BKV.

– Kommer det några anbud lyssnar jag på dem. Men i första hand gäller BKV, vi måste vinna och jag måste prestera för stunden. Annars kommer jag aldrig komma vidare.

– Det kanske blir en ny resa för mig, men då måste jag göra det bra i BKV. Och klubben är mån om att hjälpa mig till nästa nivå.

Vilken nivå är det?

– Jag vet inte (skratt). Det får vi se.