Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu funkar färjeappen Tidtabellen även för Android

Samtidigt som semestrarna drar igång och trafiken till Roslagens öar ökar - börjar också appen Tidtabellen att fungera även för Andriodanvändare.

Som NT berättade för ett år sedan har Carl Pike, befälhavare på Blidöfärjan, tagit initiativ till appen Tidtabellen där öbor och färjetrafikanter kan se tidtabeller för alla vägfärjor i landet.

Läs även: Ny app lanseras för färjeresenärerna

När appen lanserades fanns den bara för iOS (Iphone och Ipad) men nu finns den även att ladda ner för Andriod-användare. Appen, som är gratis, är kopplad till Färjerederiets databas så tidtabellerna är alltid aktuella.

– Det känns kul att fler färjetrafikanter kan använda appen. Många Android-användare har hört av sig och undrat när den kommer, så det känns extra roligt att den blev klar till sommarsäsongen när antalet färjeresenärer ökar, säger Carl Pike som hoppas att appen ska göra det enklare för resenärerna och minska antalet hetskörningar till färjan.

Se även TV + text (för pluskunder och prenumeranter): Köer till färjorna efter långhelgen – extrafärja insatt

Enligt statistik från Trafikverket, Färjerederiet görs varje år närmare 21 miljoner persontransporter och 11 miljoner fordonstransporter på Färjerederiets 40 olika vägfärjelinjer över hela landet.

I Stockholms län finns följande leder: Adelsöleden, Blidöleden, Ekeröleden, Furusundsleden, Kastelletleden, Ljusteröleden, Oxdjupsleden, Skanssundsleden, Tynningöleden och Vaxholmsleden.

Blidöleden, Ekeröleden, Furusundsleden, Ljusteröleden och Vaxholmsleden är några av de störta färjelederna i landet.