Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu drar NT-coachen i gång

NT-coachen är äntligen tillbaka och årets upplaga bjuder på flera nyheter. Nu startar anmälan till tävlingen och du kan anmäla ditt lag här.

NT-coachen inleds fredagen den 2 maj med division 5-mötet mellan Håbro och Rimbo IF. Redan i dag kan man börja anmäla sig på vår sajt (se länk i bildtexten).

– Det är många som undrat när NT-coachen ska dra i gång och det märks att intresset är stort. Förra året blev en succé och vi hoppas så klart på något liknande i år, säger NT:s sportchef Pove Persson.

Flera nyheter väntar i NT-coachen. En förändring sker i startuppställningen som blir mer offensiv.

– Vi byter uppställning från 4-4-2 till 3-4-3, så att man ska kunna ha ytterligare en forward. Det gör större möjligheter till poäng med en till spelare på den positionen.

En spännande nyhet är poängsättningen. I år straffar det sig att ha spelare i laget som drar på sig varningar eller röda kort.

– Ja, det blir tio minuspoäng för rött och tre minuspoäng för gult. Vi ville att det skulle vara rätt stor skillnad, det ska kosta att få rött kort.

– Vi pratade om fler nya poängkriterier men det blir för mycket administration för Everysport som håller i tävlingen. Utifrån förutsättningarna är vi nöjda med årets förbättringar.

Ett nytt lag i tävlingen är Brottby och samtliga trupper läggs in de närmaste dagarna.

– Det går bra att anmäla sig nu och sedan ta ut laget när trupperna fyllts på, säger Pove Persson.

Den coach vars lag har flest poäng när spelet är över i oktober vinner en fotbollsresa värd 7 000 kronor, tvåan och trean belönas med presentkort från Intersport. Dessutom delas månadsvinster ut.

Detta är NT-coachen

Coachen är ett gratis spel på nätet som går ut på att ta ut ett lag bestående av elva lokala fotbollsspelare och en tränare.

Du kan välja mellan samtliga spelare i de lokala lagen från division 3–7, i både herr- och damlag.

Poäng får spelarna bland annat genom att göra mål, tränarna genom vunna eller oavgjorda matcher och målvakterna genom noll eller ett insläppt mål. I år får spelare tio minuspoäng för rött kort och tre minuspoäng för gult.

Tävlingen drar i gång den 2 maj och pågår fram till den 11 oktober.