Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar säsongen ”på riktigt” för Jonsson

Andreas Jonsson kör sin första stora tävling för året. Rospiggarnas stjärna representerar Sverige tillsammans med Antonio Lindbäck i Best Pairs i Torun.

Annons

En bihåleinflammation stoppade Andreas Jonsson årsdebut i England och det ihärdiga regnandet fördröjde premiären i Polen. Men på torsdagskvällen kunde Jonsson äntligen kicka i gång säsongen 2014, när hans Zielona Gora slog Wroclaw i en träningsmatch.

– Det gick skapligt för mig men det märktes att det var första starten på länge. Fysiskt och mentalt är jag i form men när det gäller motorsidan tar det alltid ett tag innan man kommer in i det, säger Jonsson.

Redan på fredagskvällen började allvaret för Rospiggsföraren. Jonsson representerar Sverige i inofficiella Par-VM, Best Pair.

– Tävlingen kommer väldigt tätt inpå men det är bara att ta tjuren vid hornen. Jag är fokuserad och laddad. Det enda tråkiga är att jag har mina bästa grejer skickade till Nya Zeeland för GP-premiären.

Totalt deltar sju länder i Best Pairs och förare som Chris Holder, Darcy Ward och Niels-Kristian Iversen finns på plats. Jonsson kör i par med Antonio Lindbäck.

– Det är stentufft emot och det blir jättehårt i varje heat. Vi ska göra vårt bästa, det är tre tävlingar och avgörs inte i morgon, men alla poäng är viktiga.

Best Pairs sänds på Eurosport klockan 19.00. Utöver Jonsson startar även Rospiggarnas Andzejs Lebedevs.