Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir resorna billigare

Skolstarten närmar sig och det betyder ett prisras på resor. Har du möjlighet attåka efter vecka 33 kan du se fram emot en resa som är flera tusen kronor billigare än under högsäsong.

Det har varit en rusningefter solresor i sommar på grund av det kyliga och regniga vädret i juni. Det gjorde att priserna på resor steg - men nu sjunker priserna igen.

-Vid skolstarten sker ett prisfall på resor, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på resebyråkedjan Ticket. Det handlar helt enkelt om utbud och efterfrågan.

-En veckas chater till Mallorca med fyrstjärnigthotell är till exempel 3 300 kronor billigare per person om man väljer avresa den 24 augusti i stället för den 3 augusti, fortsätter hon.

Även storstadsresorDet är inte bara charterresorna som reas ut under den här perioden, utan även reguljärflyg och många hotell.

Många vill ta en sen solresa men framåtsensommaren börjar ävenstorstadsresor locka.

-Det bokas mycket storstadsresor nu med avresa i september, framför allt till New York och Istanbul, säger Maria Gertell.

Hon tipsar också om att även om man inte kan resa under sensommaren är det en bra idé att hålla utkik efter resor med avresa längre fram, eftersom det finns många bra kampanjer under den här tiden.