Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart – han blir landshövding i stället för Bodström

Thomas Bodström fick lämna posten som landshövding innan han ens tillträtt. Nu har regeringen utsett Sven-Erik Österberg till posten i stället.

I slutet av augusti utsåg regeringen Thomas Bodström, advokat och tidigare minister, till ny landshövding för Stockholms län.

Läs också: Exministern med kontor i Geneta blir ny landshövding

Tanken var att han skulle tillträda posten den första november, men det dröjde inte längen innan utnämningen fick kritik och krav på Bodströms avgång restes.

Orsaken var hans roll som tidigare styrelseledamot i fondbolaget Allra som misstänks ha försnillat mångmiljonbelopp från spararna.

Läs också: Ännu ett krav på Bodströms avgång: "Det är orimligt att han blir landshövding

I mitten av oktober drog regeringen tillbaka sitt utnämnande.

Läs också: Regeringen drar tillbaka sitt utnämnande – Thomas Bodström får inte bli landshövding

På torsdagsförmiddagen blev det klart att posten i stället går till Sven-Erik Österberg, tidigare socialdemokratisk riksdagsledamot och för tillfället landshövding i Norrbotten.

– Det ska bli både spännande och roligt att nu leda Länsstyrelsen Stockholm efter mina år som landshövding i Norrbotten. Stockholms län är en huvudstadsregion och ett län med stark tillväxt, men också med utmaningar, inte minst bostadssituationen och infrastrukturen. Som landshövding och chef för Länsstyrelsen ser jag fram emot att samverka med länets kommuner, landsting, myndigheter, näringsliv och civilsamhälle, säger Sven-Erik Österberg i ett pressmeddelande.

Tanken är att han ska tillträda sin post den 1 februari nästa år.