Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NT håller inne med sanningen om ROOP

Annons

Det svar jag får på min debattartikel från Norrtelje Tidnings nyhetschef Elin Rantakokko gör tyvärr mig inte trygg. Efter min artikel har tydligen ROOP helt försvunnit från Norrtelje Tidnings karta.

Anmäl text- och faktafel

När Norrtelje Tidning dagarna efter min debattartikel publicerats skriver om hur kommunen ska styras så nämner man alla partier utom ROOP. Det börjar med ledarskribenten Reidar Carlsson som skriver en ledare om det aktuella läget men inte nämner ROOP med ett ord. I samma tidning skriver Tobias Bernander om att Liberalerna inte vill samarbeta med Socialdemokraterna. Inte ett ord om ROOP:s två mandat.

Så här skriver Elin Rantakokko i sin replik:

”Jag som nyhetschef känner mig trygg i det arbetet Norrtelje Tidning gör med bevakningen före, efter och under valet och kan lugna Anders Fransson med orden: nej, vi sitter inte i någons knä. Vi hanterar politiker och partier opartiskt som vi alltid har gjort, och alltid kommer att göra.”

Inte kan det vara så att det bara är en tillfällighet att tidningen på två ställen glömmer bort ROOP? Så kan det väl inte vara va?

Nej Elin Rantakokko, det är inte att vara opartiska att inte berätta för läsarna om alla möjligheter. Om man inte vill ta hjälp av Sverigedemokraterna så är det faktiskt ROOP som är vågmästare. Norrtelje Tidning borde våga skriva det i stället för att hålla inne med sanningen.

Anders Fransson (ROOP), avgående gruppledare

NT kommenterar:

ROOP har inte försvunnit från NT:s karta. I den artikel av Tobias Bernander som Anders Fransson hänvisar har Norrtelje Tidning valt att fokusera på de stora partier som driver förhandlingarna om ett nytt styre. Nyheten i detta fall var att Liberalerna har valt sida och därmed blir det även intressant att få kommentarer från det tidigare samverkansstyret (S+C+MP) samt från Moderaternas företrädare.

Därför nämns inte Vänsterpartiet och ROOP i artikeln medan Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna nämns, men vi har inte talat med någon av partiernas företrädare.

Så nej Anders Fransson, det är inte tillfälligheter att ROOP inte nämns i denna artikel. Det är tidningens val i detta läge.

Elin Rantakokko, nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons