Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NT avslöjar: Tv-bråket löst - speedwayen lämnar Svemo

För några timmar sedan nåddes en överenskommelse mellan ESS och Svemo om fördelningen av tv-pengarna. Dessutom är det klart att trackracingen bildar ett nytt förbund 2015.

Annons

Allt bekräftas av Lars Berlin, ordförande i ESS, Elitföreningen Svensk Speedway (som företräder landets elitserieklubbar) för Norrtelje Tidning:

- Vi är överens om hur tv-pengarna ska fördelas och att vi lämnar Svemo från och med nästa år, 2015.

Berlin fortsätter:

- Jag är nöjd och känner en stor lättnad. Jag har hängt med huvudet några dagar och trodde inte vi skulle nå en lösning.

I och med lösningen så sänds kvällens match mellan Indianerna och Vetlanda i Kumla i C More som planerat. (ESS (klubbarna) hade hotat med att stänga ute tv)

- Hur pengarna fördelas vill jag inte gå in på, det är mellan oss och Svemo, men vi är som helhet nöjda med överenskommelsen och vi kommer med en kommunike om allt under eftermiddagen i dag, säger Berlin.