Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norskt stjärnhotell flyter

Norge ska få ett flytande hotell - som ser ut som en snöflinga. Den spektakulära byggnaden kommer att ligga utanför Tromsö.

Turister som vill spana på norrsken i Norge kan se fram emot ett nytt, spektakulärt hotell. Det nederländska företaget Dutch Docklands, med arkitekten Koen Olthuis i täten, står för designen av Krystall Hotel, som ska få formen av en snöflinga. Tanken är att gästerna enkelt ska kunna spana på norrsken, då varje rum kommer att ha glastak.

Hotellet ska vara femstjärnigt, ha en diameter på 120 meter och sammanlagt 86 rum. Det ska dessutom vara så stabilt att det inte kommer att guppa i vattnet, enligt arkitekterna ska det att kännas som att vara på ett landbaserat hotell. Men det har ingen förbindelse med fastlandet, och man når hotellet via båt.

Ekologiskt

Att bygga på vattnet är cirka 15 procent dyrare. Man menar också att det är ett ekologiskt sätt att driva ett hotell, då det inte lämnar några bestående avtryck i miljön. Samma byggteknik har också använts påMaldiverna.

Byggandet ska påbörjas nästa sommar och öppningen beräknas till december 2016.