Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljetränad travhäst skrällde på Solvalla

Amatörtränaren Alf Nordemos Queron de Banville vann till 95 gånger pengarna i ett V86-lopp i onsdags.

Det var i V86-2 som 10-årige Queron de Banville tog sin största seger på svensk mark. Med Oskar Kylin-Blom i sulkyn fick han ett bra lopp i kön och efter en stark sista sväng lättade fransmannen undan busenkelt över upploppet.

Travaren hade slagit namnstarka hästar som Chapeu och Utility Bus – och jätteskrällen var ett faktum.

– Jag såg vart det barkade sista 200-300 meterna och sista 50 meterna stod jag bara och applåderade. Fem sekunder efter målgång började telefonen gå varm, säger Alf Nordemo som hade en stor kväll på Solvalla.

– Det känns fantastiskt bra att ta en sådan seger. I mål hade han massor av krafter sparat och då hade han inte fått allt kört i halsen, han fick gå en del ute i spåren. Segertiden på 11,3/1640 auto är dessutom den näst snabbaste tiden i Sverige i år.

Få i spelarkollektivet hade räknat med Queron de Banville. Lika överraskad var inte Norrtäljeamatören.

– Jag hade väldig respekt för motståndet men samtidigt har han gjort flera bra insatser och nu gick han med jänkarvagn för första gången. Jag visste att om de kör 10-tempo första varvet så skulle vi kunna ta dem till slut. Och så blev det.

Nordemo fick 70 000 kronor för segern som var hans första som tränare sedan 2010. Queron de Banville har han haft i träning i Frankrike och i år tog han hem hästen för att träna den själv.

– Jag har inte startat så mycket de senaste åren och det var första vinsten på länge. Väldigt skönt och välförtjänt för både hästen och alla runtomkring. Detta lovar fint inför framtiden, säger amatören som har sin verksamhet på Bottna Säteri.