Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljes kommunala skolor sjunker i skolmätning

Resultaten i kommunens grundskolor har försämrats jämfört med förra året.

Annons

Under flera år hamnade Norrtälje kommun lågt i Sveriges kommuner och landstings mätning Öppna jämförelser i grundskolan. Vid förra mätningen tog kommunen ett rejält kliv till plats 70 av Sveriges 290 kommuner.

Det positiva resultatet berodde på att då gjordes mätningen utfrån andra variabler än de vanliga: på nationella proven, och betygsresultaten i från april i årskurs 6 och 9.

Nu hamnar Norrtäljes skolor (läsåret 2015/2016), med de fristående skolorna inräknade, på plats 113. De kommunala skolorna hamnar på plats 137. Resultatet i mätningen baseras på andelen elever i årskurs 9 som uppnått kunskapskraven i alla ämnen, genomsnittligt betyg för elever i årskurs 9 och andelen elever som är behöriga till yrkesprogram. Vid den senaste mätningen av ovanstående parametrar hamnade Norrtälje totalt på plats 131. De kommunala skolorna har sjunkit, från plats 120.

– När det gäller meritvärde har vi ökat till 222,8 för de kommunala jämfört med 216,6 för mätningen 2015. Om man tittat på alla resultat i förhållande till andra kommuner så vi har faktiskt ökat, säger Magnus Persson, grundskolechef i Norrtälje kommun.

Annons