Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljes Judit: Orättvist beslut av SVT

Norrtäljebon Pernilla Parszyk som spelar Judit i bredbandsreklam på tv, stoppas nu från att vara med i Melodifestivalen som under tisdagen presenterade sina första artister.

Under tisdagen avslöjades de första 16 deltagarna i 2014 års Melodifestival. I förhandssnacket nämndes reklamfigurerna Judit och Judit, men det fanns inte med på presskonferensen. Skådespelerskan Pernilla Parszyk från Norrtälje har i ett flertal år spelat figuren just Judit för bredbandsbolaget Comhem. Tillsammans med Carina Perenkranz, som spelar den andra Judit, repar de just nu en julshow i Norrköping.

Duon har också skickat in en låt för att vara med i Melodifestivalen 2014. Först fick de ett förhandsbesked från den grupp som producerar evenemanget att man gärna ville att deras låt skulle vara med.

– Men sedan fick vi nej av SVT på grund av ”otillbörligt gynnande”, säger Pernilla Parszyk.

Anledningen ska ha varit att de bådas figurer är så starkt förknippade med reklam.

– Men vi skulle ha varit med som oss själva, säger hon.

Båda tycker att det är orättvist beslut av SVT.

– Andra artister som gör reklam får ju vara med i Melodifestivalen. Eller är det för att ett annat bredbandsbolag är en av huvudsponsorerna, frågar sig Pernilla Parszyk.

– Det här är en klar form av diskriminering, säger Carina Perenkranz.

– Vi vill ha en förklaring till vad de grundar sitt beslut på, säger de båda.

SVT vill inte kommentera vilka som ska eller inte ska vara med i Melodifestivalen.