Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljes enda EU-kandidat besviken

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Piratpartiet backar från 7,1 till 2,2 procent och åker ur EU-parlamentet. – En besvikelse, säger lokala EU-kandidaten Gun Svensson.

Annons

Gun Svensson, Norrtälje, stod på tionde plats på Piratpartiets lista inför söndagens EU-val. Hon räknade inte med att väljas in men hoppades att partiet skulle få behålla de två mandaten från förra valet 2009. Nu blir det inte så.

– Valresultatet måste analyseras på både längden och tvären, säger hon.

Förra EU-valet lyftes Piratpartiet av debatten kring FRA-lagen och statens rätt att spåra enskilda medborgares telefon- och internettrafik. Den här gången har partiet inte nått ut på samma sätt, trots Edward Snowdens avslöjanden om USA:s övervakning av medborgarna.

– Även om vi är ledsna i dag har vi redan börjat fundera på hur vi ska komma igen, säger Gun Svensson.

Hon vill understryka att PP inte är ett enfrågeparti och att programmet inför riksdagsvalet är brett. Men då ställer inte Gun Svensson upp.

– Min kropp orkar inte. Men jag fortsätter att vara en engagerad pirat, säger 76-åringen.

Hon är besviken över det låga valdeltagandet, 48,9 procent av svenskarna röstade.

– Det är skamligt att vi inte ens når upp till 50 procent. Men EU-valet är svårt att förstå, många blandar in frågor som inte har med EU att göra, säger Gun Svensson.