Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljepappor i bottenligan i länet

Pappor i Norrtälje kommun ligger i botten i länet tillsammans med Sigtuna och Södertälje när det gäller att ta ut föräldraledigt.

Enligt statistik från försäkringskassan, som DN tagit del av, tar papporna i Norrtälje ut 23,2 procent av dagarna. Bäst i länet är papporna i Täby som tar ut 30 procent av dagarna, tätt följd av Vaxholm och Nykvarn. Skillnaderna är alltså stora i länet.

Papporna i Norrtälje har dock ökat sitt uttag av föräldradagar något. Enligt statistik från i början av 2012 tog papporna ut 22,3 procent av föräldradagarna. Trots ökningen är männen i Norrtälje hemma något mer sällan än genomsnittet.

Männen i landet tog enligt TCO:s pappaindex ut 24,8 procent av dagarna under 2012. Antalet pappor som tar ut föräldraledigt har dock ökat varje år från 1990-talet.

Enligt försäkringskassan delar välutbildade mammor och pappor mer lika på föräldradagarna är mindre utbildade föräldrar.