Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljekiosk stäms av fackförbund – ska ha sagt upp anställd utan förhandling

Handelsanställdas förbund stämmer Handelshuset L & J AB i Norrtälje för att det sagt upp en anställd på grund av arbetsbrist.
Den anställda sades upp utan samråd med Handelsanställdas förbund, menar detsamma.

Bolaget i Norrtälje bedriver kioskverksamhet och har fyra anställda. Omsättningen ligger på 11,9 miljoner kronor om året.

En av bolagets anställda sades upp från företaget på grund av arbetsbrist i mars i år. Den anställda är med i Handelsanställdas förbund, men bolaget ska inte ha förhandlat med förbundet före uppsägningen.

Nu agerar därför fackförbundet och yrkar på att Arbetsdomstolen ska förpliktiga Handelshuset L & J AB att betala ett allmänt skadestånd på 50 000 kronor.

Förbundet anser att bolaget brutit mot 13:e paragrafen i lagen om anställningsskydd. Förbundet yrkar också på ersättning för rättegångsskostnader och ränta.

NT har varit i kontakt med bolaget, men ägaren vill inte ge någon kommentar då han ännu inte nåtts av delgivningen om stämningen.