Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljekillen tvingas sluta med ishockey - blott 23 år gammal

Sex hjärnskakningar fick räcka. Nu slutar Mora-backen.

Norrtälje IK-fostrade Patrik Andersson, 23, har drabbats av sex hjärnskakningar under de senaste tre och ett halvt åren. Efter samtal med läkare och tränare i nuvarande klubben Mora IK, efter den senaste hjärnskakningen mot Oskarshamn den 18 oktober, har Patrik tagit det tuffa beslutet att sluta.

– Det känns helt värdelöst och väldigt jobbigt, speciellt eftersom jag känner att jag har så mycket kvar att ge, säger han till Sportbladet. Men läkarna berättade att det började bli farligt för mig och att jag borde se över situationen att fortsätta spela. En hård smäll till skulle kunna orsaka ordentliga skador, jag har redan mindre men från de sex hjärnskakningar jag har dragit på mig. Exempelvis kan jag inte läsa en bok utan att få huvudvärk direkt.

Han säger vidare att han kommer att försöka fullfölja sin säsong i Mora så gott det går vid sidan av isen.

– Det var inte så här jag hade planerat det. Samtidigt, hade ingen sagt till mig hade jag nog kört på tills jag hade brakat ihop totalt. Och man vill ju inte sluta som en grönsak. Nu ska jag bara ta det lugnt, låta beslutet lägga sig lite och vara med grabbarna, säger han.

Patriks beslut, kom inte långt efter det att hans äldre bror Niklas valde, bara efter en månads kontrakt, att inte fortsätta i Mora IK sedan han och klubben inte kommit överens om det ekonomiska.

POVE PERSSON