Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljeborna chockerande usla på högerregeln

Annons

Nu ska ni få höra något chockerande! Det finns en trafikregel, högerregeln, som gäller i hela riket men även oss i Norrtälje. Vi tar Esplanaden som exempel, Esplanaden är ingen huvudled.

Så fort ni kastar er in på Esplanaden skall, inte bör, ni lämna företräde till alla som kommer från höger.

Vi bor på Esplanaden och vågar påstå att endast någon promille av bilisterna förstår hur det ligger till. Vet inte om det är arrogans eller okunnighet. Livsfarliga är ni oavsett.

Ofta kör jag sakta ut för att påvisa min rätt. Följderna är ofta intressanta. Det hyttas med nävar, pekas fingrar och det tutas friskt. Det här gäller naturligtvis inte bara på Esplanaden, högerregeln tillämpas dåligt överlag i stan.

Högerregeln gäller även på de stora köpcentrumens parkeringar. Superenkelt, ingen huvudled=högerregel.

Kom igen, läs på om det är oklart vad som gäller och var schysstare mot varandra i trafiken.

Och när ni ändå läser på om högerregel kan ni även läsa på om vad som gäller i cirkulationsplatser. Framförallt vad som gäller när man ska ut ur en cirkulationsplats.

Slutar med att ge snöröjarna på Esplanaden en eloge för ett riktigt bra jobb. Inte lätt för er att ploga och sanda när folk blockar korsningar, infarter till fastigheter, och dubbelparkerar etc. Obegripligt att inte kommunen går hårdare åt på invånarna som inte respekterar regler och visar hänsyn.

Mycket bra jobbat!

Johan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare