Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljebo bakom tv-satsning på bilbyggen

Norrtäljebon Christer Holmberg, som står bakom tv-programmet Bilbyggarna, vill lyfta fram bilentusiasterna. Christer, som har älskat bilar och motorer i hela sitt liv, fick programidén tillsammans med Mikael Liljeholm, videoreporter och producent, för fyra år sedan.

– Då var ingen intresserad. Vi presenterade vår idé för flera bolag, men de ville hellre satsa på andra program.

Idag är läget ett annat och Christer Holmberg, som är exekutiv producent för programserien, hoppas på att fler ska få upp ögonen för hur stort intresset för bilar är i Sverige.

Under sina år i branschen har han hunnit med att bygga tre bilar själv, drivit ett racing team och tävlat.

Numera har han lagt bilbyggandet åt sidan och arbetar på heltid på ett bilvårdsimportföretag som sponsrar bilutställningar och events där han träffar likasinnade.

Idag tycker han att det är minst lika roligt att hitta och följa unga bilintresserade som att vara aktiv själv.

– Det är fantastiskt att få jobba med min hobby, jag lever min dröm, säger Christer Holmberg.

På frågan om han har en drömbil faller valet på en Lamborghini Aventador.

Tv-serien, som hade premiär den 20 januari i tv4 sport och tv4 play, är en dokumentär om eldsjälar som bygger bilar, både i Sverige och i USA.

Vi får följa bilbyggarna och deras familjer hela vägen från garaget till utställning. Avsnitt fyra handlar om Norrtälje. Då är American car show slutmålet.