Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtäljebank blir årets lokala bank

Tidningen Privata affärer har utsett en vinnare i tävlingen Årets lokala bank och valet föll på en i Norrtälje kommun.

Det är tidningen Privata affärer som för 23:e året utsett Årets lokala bank. I år landade utmärkelsen på Roslagens sparbank. ”I Roslagens famn hittar vi en pigg liten vinnare som tar ett socialt ansvar”, skriver tidningen bland annat i sin motivering.

Det är andra gången som Roslagens sparbank utmärkt sig. 2008 blev den lilla superlokala banken som i princip enbart vänder sig till Rospiggar utsedd till Årets bank. Totalt har man 45 000 privatkunder och 3 500 företagskunder. Men det är framförallt bankens satsning på skolungdomar som attraherat juryn.

– Privata affärer har länge förespråkat att privatekonomi ska bli ett obligatoriskt ämne i skolan, säger tidningens chefredaktör Per Hammarlund som påpekar att bankens satsningar på skolan ligger helt i linje med det.

Bankens vice vd Sten Törnsten tycker att det är mycket roligt att man på det här sättet får en bekräftelse på att man satsar rätt.

– Det är en gammal sparbankstradition att åka ut till skolorna och prata privatekonomi. Men vi har vidareutvecklat konceptet med nya aktiviteter, säger han.