Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtälje växer österut

Nya stadsdelen Björnö är på gång samtidigt som Solbacka förtätas på andra sidan Norrtäljeviken.

Annons

Björnö vid Norrtäljevikens södra strand ska innehålla ungefär 800 bostäder. Projektet har stoppats i malpåse vid flera tillfällen när konjunkturen satt käppar i hjulen.

Men nu har markägaren KB Björnö Mark, dotterbolag till HSB, inlett markarbeten för första etappen som innehåller 33 villatomter.

– Vi samarbetar med fyra av Sveriges största husfabrikanter och det kommer upp visningshus i höst, säger Kjell Hansson, projektledare på HSB.

Norr om viken förtätas Solbacka. Credentia är redan i färd med att bygga Solbacka strand, ett område med cirka 200 bostäder mellan Vätövägen och vattnet.

Norr om Vätövägen blir det också nya bostäder. Kommunstyrelsen har sagt ja till att investera drygt tio miljoner kronor i vägar och va-ledningar som krävs för nya området Solbacka trädgård.

Byggbolaget med samma namn planerar 30 villatomter och 42 bostadsrätter i flerbostadshus i två plan.

Granne med Solbacka trädgård ska ytterligare ett område, Solbacka mitt, uppföras.

Kommunstyrelsens arbetsutskott ger grönt ljus för en detaljplan som preliminärt innehåller 14 friliggande villor, sex parhus, drygt 40 bostadsrätter och 30 hyresrätter.

Hyreslägenheterna ska byggas av kommunala bolaget Roslagsbostäder.