Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtälje tryggast i länet

Norrtälje är tryggast i Stockholms län – och en av de tryggaste kommunerna i hela Sverige. – Det är vi väldigt stolta över, säger Kjell Jansson (M).

Trygghetsundersökningen utfördes av stiftelsen Tryggare Sverige under hösten. Resultatet visar att Norrtälje har bäst resultat i hela Stockholms län sedan mätningen gjordes första gången för tio år sedan. Kommunen är också en av de tryggaste i hela landet.

– Det är en kraftig förbättring. Vi vet att invånarna upplever kommunen som trygg, och det är viktigast, säger Marita Bertilsson, chef för Trygg i Norrtälje kommun.

Kommunen har arbetat med förbättring inom områden som gata och park, kultur och fritid till samarbetet med polis, skola och socialkontor.

– Vi har ett gott samarbete, där sticker vi nog ut hakan lite bland andra kommuner.

Drygt 1 500 Norrtäljebor i åldern 16-85 har svarat på frågorna, som bland annat handlar om oro för brott. Resultaten redovisas på en skala där 0 innebär inga problem och 6 innebär alarmerande problem. Den totala siffran i Norrtälje ligger på 1,24.

– Vi har inte de problem som Stockholm har med förorter där det kan vara mycket stök, bråk och utanförskap, säger Kjell Jansson (M), kommunstyrelseordförande i Norrtälje.