Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtälje tappar i företagsranking

Norrtälje står och stampar på Svenskt näringslivs ranking om företagsklimat. Jämfört med 2013 har kommunen tappat placeringar 2014.

Norrtälje har de senaste sex åren pendlat mellan plats 80 och 90 på Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner. I år blev det en 94:e plats, ett tapp på sex placeringar.

– Det är klart att en sån här undersökning säger en del, men samtidigt ska man inte överdriva dess betydelse. Det känns viktigare att titta på hårda fakta som till exempel hur snabbt beslut tas och hur många överprövningar vi har, säger kommunens näringslivschef Dan Löfgren.

Rankingen bygger till stor del på de betyg som företagare satt på sina hemkommuner. Vidare vägs hårdfakta som skatt, nyföretagande och infrastruktur in. I årets undersökning märks en klar förbättring under punkten ”Tjänstemännens attityder”.

– Den är viktig eftersom det ofta är tjänstemännen som kommer i kontakt med företagen och att de relationerna fungerar är oerhört centralt. Att faktorn tjänstemännens attityder förbättras kan vara en indikation på att Norrtälje kan stiga i rankingen i framtiden, säger Anna-Lena Holmström, regionchef på Svenskt näringsliv.

Och näringslivschef Dan Lögren ser positivt på framtiden.

– Vi har satsat på utvecklad service och ökat tillgängligheten samtidigt som Norrtälje är en kommun som expanderar.