Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtälje sjukhus ska vara kvar

Vi har uppfattat att det finns en oro i Norrtälje över Norrtälje sjukhus framtid.

Låt oss först av allt slå fast att om Alliansen får förtroendet att fortsätta styra landstinget och kommunen efter valet så kommer Norrtälje sjukhus att vara kvar. Sjukhuset har en viktig roll att fylla i den plan för framtidens hälso- och sjukvård som landstingsfullmäktige har fattat beslut om och som börjar genomföras i år.

Stockholmsregionen växer snabbt, förra året med drygt 36 000 invånare. Därför bygger landstinget ut sjukvården med fler vårdplatser och för morgondagens vård. Norrtälje sjukhus, som är relativt modernt och inte i behov av någon stor upprustning, kommer därför att kunna avlasta de andra sjukhusen med vårdplatser under ombyggnationsperioden de kommande fem åren. Det ger bra intäkter till sjukhuset.

De patienter som kommer till Norrtälje får då en mycket bra vård eftersom här bedrivs det en sjukvård av hög kvalitet. Exempelvis har Norrtälje sjukhus mycket goda resultat inom stroke- och hjärtsjukvården. Akutsjukvården har också korta väntetider.

Framtidens hälso- och sjukvård kommer i högre grad att utgå ifrån den enskilde patienten och dennes behov än i dag. Sjukvården kommer att bedrivas i nätverk runt patienten.

Här har Norrtälje en alldeles särskild kompetens eftersom det finns stor erfarenhet genom Tiohundra-projektet att ta hand om patienter under hela vård- och omsorgskedjan. Därför kommer Norrtälje sjukhus också att få ett särskilt uppdrag att utveckla det bästa sättet att ta hand om multisjuka och sköra äldre patienter.

Vi vill både att Norrtäljeborna ska få den bästa sjukvården och omsorgen i länet och att Norrtälje sjukhus ska vara kvar. Med en fortsatt ansvarsfull politik är vi övertygade om att det går att förena.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel