Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtälje populär sommarstad

Norrtälje lockar turister på sommaren. I reseguidens årliga omröstning hamnar staden fem platser högre än i fjol.

Under perioden 8 till 20 maj fick besökare på sajten reseguiden.se svara på vilken stad de anser vara Sveriges bästa sommarstad. Totalt röstade 14 000 personer och vinnare blev Halmstad följt av Kalmar och Falkenberg. Norrtälje kom på 20 plats, vilket är fem platser bättre än förra året.

– Det känns som intresset för Norrtälje ökat det senaste åren och i år har säsongen redan dragit i gång. Normalt är det först efter skolavslutningarna som det brukar dra i gång, säger Margareta Schultzberg på turistbyrån i Norrtälje.

Vad är det som lockar turisterna till Norrtälje?

– Det är småstadskänslan. Många besökare gillar att promenera runt i staden. Att vi ligger nära Stockholm är också en fördel då vi har många endagsturister som kommer hit. Även många sommargäster gillar att göra stadsbesök i Norrtälje.

När det gäller sevärdheter i Norrtälje brukar turistbyrån främst tipsa om Konsthallen, Pythagoras industrimuseum samt promenadstråken till Borgmästarholmen eller upp till utsiktsplatsen vid Bergstugan.

Har Norrtälje potential att komma ännu högre upp i omröstningen nästa år?

– Det tror jag absolut och vi kommer jobba på det.