Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv Värsta bilen med fotbollstema

Så står den där och glänser i solskenet – Värsta bilen 2008. Familjen Thunbergs Seat Leon är äntligen klar.

target="_self">Klicka här för att se när bilen visades för familjen!

Annons

Se fler bilder här >>>

Bilen skulle få vilken bilägare som helst grön av avund.

Vi är mycket nöjda med slutresultatet, speciellt med designen, säger Tommy Eriksson på DMC-sound som stått för omgörningen av Värsta bilen.

Värsta bilen har fått 24 nya högtalare och levererar ett mäktigt ljud från stereon. De har byggts in i dörrpanelerna och i bagageutrymmet. Tre förstärkare driver allt.

Bagageutrymmet har därför fått mindre lastkapacitet. En installerad discobelysning lyser upp hela anläggningen i bakluckan.

Discoljuset på 230 volt är omarbetat till 12 volt med lysdiodsteknik.

Ljuset skiftar i olika färger, berättar Andreas Mattsson på DMC-sound.

I nackstöden finns det infällda bildskärmar så att barnen Thunberg kan spela spel på långfärden. Ett larm av värsta sort är installerat, och hela kupén är ljuddämpad. Bilens inredning är kemtvättad. 

Utanpå ser den nästan ut som en rallybil. Hjulen är 19 tum med lättmetallfälgar och racingdäck.

Hela bilen är nedsänkt drygt 40 millimeter.

Det är dels för att få bättre väghållning, dels ett häftigare stuk på utseendet, säger Andreas Mattsson.

Rutorna är tonade, och alla svarta plastdetaljer har man målat i annan färg.

Bort med allt AIK, säger djurgårdaren Andreas Mattsson. 

Så var det det här med djurgårdsfärgerna. Familjen Thunberg ville naturligtvis ha hela bilen lackad så, djurgårdare som de är. Lackeringen har gjorts i pärlemorlack med kameleont-effekt.

Den är gjord bara för detta tillfälle. Kameleont-effekten gör att bilen skiftar i DIF:s färger blått, rött och gult i solljus, berättar Tommy Eriksson.

Man valde just pärlemorlacken för att de olika färgerna inte skulle bli dominerande och provocerande. Ovanpå lacken tillkommer den häftiga dekoren, som har fotbollsmotiv. 

Totalt har Värsta bilen fått en renovering som kostat runt 300 timmars jobb. Men projektet har inte varit utan problem.

Det blev ett pressat schema på grund av förseningar från leverantörer. En leverantör tog sex veckor på sig istället för utlovade 1-2 veckor, berättar Tommy Eriksson.

Varje gång man gör en sådan här omgörning tänker man ”aldrig mer”. Men efter ett par veckor vill man bygga en till. Det är så kul att se resultatet rulla ur garaget och man får se reaktionerna, säger han.

Christina Gunnarsson

[email protected]

"Vilken otrolig upplevelse"

Herregud så snyggt!

Alright!

Familjen Thunberg reagerar starkt när de äntligen får se resultatet av DMC-sounds omgörning av deras gamla bil genom tävlingen Värsta bilen.

Det kan inte vara sant!

Minuten innan garagedörren till DMC-sounds verkstad äntligen öppnas för att visa Värsta bilen 2008 är familjen Thunberg både förväntansfulla och nervösa.

Man har undrat lite hur det ska bli, men vad som än hänt är det säkert bättre än hur den såg ut förut, säger pappa Jonas Thunberg som tillsammans med familjen haft vissa önskemål om vad bilen ska innehålla. 

Vi har fått indikationer på att det ska vara någon form av ljudanläggning i den vilket vi tycker verkar väldigt bra, säger han. 

Några få sekunder senare, när DMC-sounds Tommy Eriksson snabbt dragit bort ett rött skynke som tillsammans med ett rökmoln hemlighållit resultatet, står han och gapar stort tillsammans med hustrun Elisabet och barnen Caroline och Christian.

Är det samma bil? Jag kan inte tro att det är sant! Helt fantastiskt, säger Jonas Thunberg och skrattar.

Wow! Den är jättesnygg, mycket bättre än jag trodde, säger Caroline Thunberg.

När familjen strax efter får titta in i sin gamla Seat Leon är det inte mycket som de känner igen. Elisabet Thunberg har hållit i en blombukett som familjen fått av NT:s vd Robert Jonsson, men måste sätta ned den för att ordentligt kunna titta på den totalt omgjorda bilen.

Det enda som jag känner igen är dörrarna, men annars är den otroligt läcker. Fälgarna är superfina och titta på lacken som ändrar färg! Det hade jag aldrig kunnat drömma om, säger hon. 

Caroline och Christian Thunberg upptäcker snabbt det inbyggda Nintendo Wiispelet och det dröjer inte länge förrän de båda slänger händerna i olika rörelser med kontrollen.

Supercoolt! Jag är jättenöjd, säger Jonas Thunberg.

Nu får vi nog svårt att få in barnen i huset. De vill säkert vara kvar ute och spela, men det blir inga problem vid långresor i alla fall, skrattar Elisabet Thunberg.

När familjen har hunnit smälta den nya bilen några minuter är alla överens om att det är en solklar förbättring mot sin tidigare bil. De är mycket imponerade av DMC-sounds jobb och längtar efter att få ta jungfruturen med sin ”nya” bil.

Det här slår verkligen allting som jag tidigare sett. Det är nästan så att man är rädd för att köra den, men det ska bli oerhört kul. Vilken otrolig upplevelse, säger Jonas Thunberg som tillsammans med sin familj har en rolig sommar på vägarna framför sig.

Kim Nilsson [email protected]

Webb-tv från utrullningen >>

Bildspel >>

Annons