Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volvos miljöbilar på väg

Volvo Personbilar lanserar nu de första miljöklassade modellerna med DRIVe-emblemet på bakluckan. DRIVe blir samlingsbegreppet för den nya generation av mycket snåla dieseldrivna bilar. Först ut blir Volvo C30, S40 och V50.

Annons

Volvos DRIVe-bilar hade världspremiär på den internationella bilutställningen i Paris i början på månaden och de första leveranserna till svenska kunder beräknas ske i mitten av november.

De tre nya modellvarianterna av Volvo C30, S40 och V50 har en bränsleförbrukning på 0,44-0,45 liter milen vilket motsvarande 115 till 118 gram koldioxid per kilometer.

Sänkningen av förbrukningen har skett genom att chassihöjden sänkts med tio millimeter, bilen har fått en ny spoiler, täckt grill med en vindavvisande panel, vindavvisare framför framhjulen och aerodynamiskt optimerade fälgar.

Samtliga bilar är standardutrustade med en ny generation däck med låg rullmotstånd. Dessutom har utväxlingen i växellåda justerats upp på tredje, fjärde och femte växeln.

Under motorhuven har motorkylning och motorstyrning optimerats.

Flera av konkurrentmärkena har redan vidtagit liknande åtgärder så Volvo kan tyckas vara lite sent ute.

- När vi nu tagit oss ur startblocken då springer vi snabbt, försäkrar Thomas Andersson, vd på Volvo Personbilar Sverige AB.

Annons