Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

¡Viva España!

Vad skulle du välja? En kylig vinterträning på en snöig grusplan i Norrtälje. Eller en stekhet Champions League-match i Madrid.
BKV-spelaren Marcus Björklund valde det sistnämnda.
- Jag ska se matchen mellan Real Madrid och Liverpool. Det ska bli grymt.

Annons

Det bästa för Marcus Björklund,19, är att han inte behöver betala en krona för sitt val. Han vann nämligen två biljetter på en tävling på nätet.

Jag var inne på Svenskafans Real Madrid-sida och såg att de hade en tävling. Jag hade inget att förlora på att testa, så det var värt att åtminstone försöka, säger han.

Tävlingen gick ut på att man skulle tippa resultatet i en valfri match. Marcus satsade på en 20-vinst för Watford FC mot Swansea City. Resultatet gick in. Helt plötsligt var Marcus vinnare av två biljetter till mötet mellan Real Madrid-Liverpool, resa till Spanien och boende på fyrstjärnigt hotell. Men bäst av allt?

Dagen efter matchen ska jag få möta Real Madrid-spelaren Rafael van der Vaart. Det ska bli riktigt kul.

Hur gick det till när du fick reda på att det var du som hade vunnit?

Jag trodde det var någon som skämtade. Det var på min födelsedag, så jag var säker på att det var en polare som lurade mig. Men när jag fick flightnumret förstod jag att det var allvar. Jag missar en träning med BKV men det bryr jag mig inte det minsta om.

Marcus åker ner tillsammans med sin pappa, som fick den andra biljetten. Beslutet att ta med sin pappa kan dock få konsekvenser för Marcus egna fotbollskarriär.

Nu kan han glömma en plats i startelvan eftersom han inte valde att ta med mig, säger BKV:s tränare Peter Johansson och skrattar.

Annons