Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villapriser i Norrtälje kommun steg två procent

Norrtälje kommun sticker ut i Statistiska Centralbyråns småhusbarometer. Till skillnad från de flesta orterna har villapriserna stigit med två procent under de senaste tre månaderna.

Annons

Småhuspriserna i hela landet har sjunkit med tre procent under perioden december-februari jämfört med perioden september-november. I Stockholms län har priserna sjunkit med sex procent.

Småhusbarometern, som redovisas av Statistiska Centralbyrån, SCB, omfattas av permanentbostäder samt fastigheter med tomträtter. I Norrtälje gjordes 77 fastighetsköp under den mätbara perioden. Medelpriset var 1 940 000 kronor. Det är ungefär 100 000 kronor över medelpriset i riket.

Mäklaren Göran Persson på Fastighetsbyrån tror att det finns flera orsaker till ökningen.

Det är inte helt lätt att svara på. Men det kanske är så att det inte sålts så många småhus här. Norrtälje är ju ändå rätt litet, så statistiken kanske inte slår igenom på samma sätt som i Stockholm.

En annan orsak kan vara att det faktiskt är ganska billigt här, jämfört med Täby eller Nacka.

Här kan man få mer kvalitet för pengarna, och de som flyttar hit kanske prioriterar andra saker, säger Persson.

Vilka flyttar hit?

Det är både barnfamiljer och medelålders, en bra spridning på åldrarna. Förut sa man att det bara var pensionärer som flyttade hit, men så är det inte längre, säger Göran Persson.

Annons