Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår fetma är inget lurendrejeri

Annons

I dag hälsar jag alla tillfälliga läsare lite extra välkomna till Norrtelje Tidning!

Jag hoppas förstås att ni tycker så mycket om den att ni vill läsa den regelbundet, varenda vardag. Nästan en gång i månaden får alla hushåll i kommunen tidningen, och samma dag brukar den vara lite extra tjock.

Det retar en del har jag märkt.

Själv skulle jag ju kunna tro att folk blir lite glada av att vi en gång i månaden har råd att satsa på lite extra läsning, men "fusk" och "falsk marknadsföring" är några av de reaktioner jag istället har mött flera gånger under det dryga år jag nu varit på Norrtelje Tidning.

Så därför tänkte jag passa på att förklara varför tidningen är tjockare idag.

Vi vill inte luras. Däremot är det ju sant att vi vill värva ännu fler regelbundna läsare. Ju fler vi är som prenumererar, desto bättre tidning kan vi göra, eller lägre priser kan vi hålla. I dag kan du få den hemburen varje vardag för under åtta kronor om dagen. I en tidigare krönika skrev jag att det är billigare än en liter av min dagliga mjölk, och den får jag bära hem själv.

Men det är lika bra att berätta att tidningen till vardags oftast innehåller något färre sidor, men med samma fokus på det lokala i allt från nyheter till sport. Dessutom lyxar vi inte till oss med en bilaga som heter Fest Bröllop varje dag, det är faktiskt första gången någonsin!

Orsaken till att tidningen i dag är fetare är alltså inte för att lura er läsare. Utan förklaringen är att annonsörerna vill nå er. Det är fler som vill ha reklam i de tidningar som når alla hushåll. Annonsörerna bryr sig uppenbarligen inte om att de syns ännu bättre de dagar tidningen är mindre tjock, de vill vara med när alla andra också är det.

Frågan är på vilket sätt det gynnar dig som redan är trogen prenumerant?

Jo, dels får du extra mycket läsning en gång i månaden. Dels får du extra mycket annonser. Dels blir prenumerationen billigare när annonserna betalar en del av vad det kostar att faktiskt göra, trycka och distribuera en tidning.

Krass marknadsekonomi. För din skull.

Annons