Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaliseringvid gymnasium

På lördagsmorgonen upptäckte rektorn vid Norrtelje teknikgymnasium, Gunnar Kjelldahl, att någon eller några kastat ägg mot skolans entré och sparkat sönder postlådan.
 

Annons

Jag vet inte om det har någon koppling till att jag berättat om att flygblad spritts på skolan, men när sådant här händer bara några dagar senare måste man ju ställa frågan om det är vedergällning, säger han.

Tidigare i veckan skrev vi här i NT om att Aktionsgrupp Roslagen varit i farten och delat ut flygblad på Norrtelje teknikgymnasium. Aktionsgrupp Roslagen är en obunden aktionsgrupp för de nationalistiska idealen.

Flygbladen innehåller högerextrema åsikter, som till exempel konspirationsteorier och propaganda om ”mångkultur som en svulst i samhället”.

Gunnar Kjelldahl, som är rektor vid teknikgymnasiet, valde att berätta om att flygbladen spritts på skolan.

I morse skulle Kjelldahl åka upp en sväng på jobbet, och upptäckte då vid entrédörren att den var nersmetad med ägg. Framför dörren låg det äggskal, och en äggkartong låg kastad en bit bort. Dessutom var flera postlådor söndersparkade.

Det kanske bara är några vanliga ungar, som inte alls har någon koppling till Aktionsgrupp Roslagen, men jag har sett att buset bara blir värre och värre.

Annons