Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till nya norrteljetidning.se - tyck till!

Välkommen till vår nya sajt, här vill vi att du ska delta!
I dag startar fem bloggar samtidigt som tre nya undersajter öppnar - kultur, sport och läsare.
Överallt vill vi att du som läsare ska medverka.

Annons

Från och med idag kan du skriva nyheter och ta bilder för norrteljetidning.se. Jag hoppas att du gör det, när du tycker att andra i kommunen borde få reda på vilken bragdsäsong det unga fotbollslaget haft, eller när du följer hopptävlingen i Rimbo. Det du skriver kan, förutom sport, handla om kultur, nöje eller ett nytt tak på en hembygdsgård. Kravet är att det ska vara lokalt. Dessutom måste du undvika att uttrycka åsikter i nyhetstexter och det som skildras ska vara någon form av händelser.

Det betyder att du inte kan göra reklam för kommande matcher eller konserter. Men givetvis ska det som är på gång i framtiden också finnas på sajten, skriv då in dem som evenemang i vårt kalendarium. Och har du åsikter är du fortsatt välkommen att kommentera allt från nyheter till ledare och debatt.

Vi vill bli bättre på att skildra vad som händer överallt. Vi återinför därför något av den gamla lokaltidningstraditionen med läsare som så kallade ortsmeddelare.På helgerna pågår innebandy- och handbollsmatcher på olika nivåer och i alla åldrar, samtidigt som manskören från Växjö sjunger i Norrtälje kyrka och en välgörenhetsgala pågår i Grisslehamn. Vi är inte tillräckligt många på redaktionen för att täcka allt. För att kunna skriva om kommunala kriser och nedläggningar av skolor måste vi välja bort en och annan vacker konsert.

Men nätet är oändligt. Du kan därför hjälpa oss att bli bättre på det du vill att andra ska läsa genom att gå in på norrteljetidning.se, ladda upp bilder och skriva.

Givetvis ska inte du göra hela jobbet. Vi förbättrar nu webben bättre, även utan er hjälp. På nya undersajten kultur nöje hittar du, förutom evenemang, tv-tablåer och sudoku, även recensioner och artiklar. Sporten inför tabeller från lokala lag och om några veckor följer vi upp med ännu fler tabeller, från ungdomsserierna. Dessutom börjar reportrarna Pove Persson och Richard Grandin blogga om stort och smått i idrottsvärlden. Läs dem, det brukar vara ett rent nöje!

Vi inför fler bloggare.

Gun Svensson, redan välkänd i bloggosfären som farmorgun, skriver nu på norrteljetidng.se, liksom Maria Anderzon bloggar om inredning i Roslagen och Päivi Wedin på Norrtelje teknikgymnasium som ska rapportera från en studieresa till turkiska Kurdistan. Ungredaktionen, med elever bland annat från Rodengymnasiet, startar en blogg på sin egen undersajt Ung. Fler bloggare kommer senare. Så håll utkik - vi ska ständigt bli bättre!

Annons