Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välfylld musikvår väntar i Norrtälje

Kammarkonserter i konsthallen, irländskt på Piren och jazz på Gamla stans trädgård.
Musikvåren är välfylld i Norrtälje.

Annons

Det är mycket musik på gång i Norrtälje i vår. På Norrtälje konsthall arrangeras en serie med tre konserter i lite mindre format.

Vi har haft konserter där tidigare, det blir lite lagom intimt och nära, säger kommunens kulturchef Björn Ahlsén.

Vibrafon

Först ut är en konsert med tre vibrafonister den 15 mars. Världsartisten Anders Åstrand, som har ett förflutet på Norrtälje musikskola, har sällskap av Martin Wikström och Dan Moore under en ”Mallet night”.

Räkna med musik som sprudlar av improvisation och infall.

En vecka senare tar saxofonkvartetten True Sax plats i konsthallen. I gruppen ingår bland andra Eva Rosén, som undervisar på kulturskolan i Norrtälje.

 Gruppen har varit i gång några år, men inte spelat i Norrtälje tidigare, säger Björn Ahlsén.

True Sax har ett blandat program, där de mixar klassiskt med populärmusik och en del jazz.

Sångerskan AKO

Den tredje konserten i kammarmusikserien äger rum den 19 april. Då kommer Anders Bromander med trio samt sångerskan AKO, (Anna-Karin Nytell-Oldeberg) till konsthallen. Där ger de programmet ”Om så det skulle hända” som är baserat på tonsatta texter av Carl Jonas Love Almqvist.

Det är lite finstämd, visbetonad musik. Det blir också någon jazzlåt och kanske lite populärmusik, säger Björn Ahlsén.

Jazzbandet Larsén-Lemanczyk Quartet, med den skicklige vibrafonisten Dominik Bukowski, har spelat i Norrtälje ett par gånger och mött en stark respons från publiken. Den 10 mars är de tillbaka och spelar på Gamla stans trädgård, den här gången med den finske saxonofonisten Joonatan Rautio som tillskott.

Irländskt

I mars blir det också irländsk musik i Norrtälje. Gruppen Eitre, som spelade på Teatern för ett par år sedan, ger konsert på Piren den 25 mars. Ett band med två irländare och tre svenskar som ser till att det svänger rejält på flöjt, fiol, säckpipa, bas och gitarr.

Annons