Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket återinför fasta färjetider

Vägverkets färjerederi återinför fasta avgångstider på morgon och eftermidagar för färjan mellan Furusund och Yxlan. Föräldrar ska utan stress kunna lämna och hämta barn vid Köpmanholms skola på Yxlan.

Annons

Protesterna mot slopad fast tidtabell har gett resultat.

Ingen ska behöva bli dödad för att färjerederiet ska spara pengar, säger föräldraföreningens ordförande Bengt Lundqvist.

Lundqvist har två barn, Sophie, 8, och Madelene, 10, som han hämtar och lämnar vid Köpmanholms skola på Yxlan. Bara ett stenkast utanför skolan går vägen, som mellan 7.00 och 17.00 är nedsatt till 30 km i timmen.

Det är många som åker förbi här i 70 km i timmen. Ska man med färjan går det fort.

Färjerederiets vd, Anders Werner, har tagit till sig av kritiken. Efter att att ha varit i kontakt med berörda parter återinförs fasta avgångstider.

Sammanlagt sju turer på morgonen och eftermiddagen, när barnen ska hämtas och lämnas får fasta tider, säger Anders Werner.

Kan vi inte förändra färjans sätt att gå till 100 procent, så kanske vi kan göra det till 70 procent. Det är ju bättre än noll procent, menar Werner och fortsätter

Vi kör färjan för våra trafikanters skull och inga andras. Det enda som kan bli ett problem, är att det blir svårt för kunden att veta vilka tider som gäller, men vi är flexibla och ska göra vårt bästa, säger Anders Werner.

Sedan den första oktober har Vägverkets färjerederi som sköter färjetrafiken mellan Furusund och Yxlan och Blidö ändrat sina tider till att gå när färjan är färdiglastad.

Det har inneburit att speciellt på morgnar och sena eftermiddagar/kvällar blivit rally vid Köpmanholms skola på Yxlan. Folk måste hinna med att både hämta/lämna barn.

Färjerederiet vill spara stora mängder diesel på att färjan slipper ligga och puttra vid kaj.

Annons