Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upptäck Uppsala!

Hösten, mörkret och kylan är här. Roslagen tappar sin sommarglöd och det finns inte så mycket att göra längre. Varför inte åka på en liten utflykt istället för att sitta hemma och deppa?
Många skulle ha förslagit en tur till huvudstaden, men variera dig lite och åk i stället norrut till Uppsala.
På med din varma höstjacka, vantarna och mössan och upplev det vackra, lagomstora och lite smått blåsiga Uppsala. UNG ger dig en liten guide till vad staden har att erbjuda.
 

Annons

Kaffe och kaka

Uppsala är en stad full med mysiga kaféer och när du är där ska du passa på att besöka något av dessa. Några som rekommenderas är: Hugos, Café Linne (deras kärleksmums är en riktig hit), Barista, Wayne´s Coffee, Joel’s, Coffee House by George, Storken och Café 018.

Foto: Sara Lindgren

Bada och slappna av

I Uppsala finns äventyrsbadet Fyrishov där du både kan tävla med bästa vännen i vattenrutschbanan och njuta till max i bubbelpoolen eller på deras relaxavdelning. Detta är ett bra alternativ om du inte känner för att promenera runt på stan i höstvädret utan hellre vill aktivera dig.

För de lite yngre

Om du har med dig dina småsyskon eller någon annan lite yngre är Pelle Svanslös-museet ett bra ställe att besöka. Här kan du läsa om Pelle och Måns, kolla på dräkter och fika i deras trevliga kafé.

För kulturkatten

Är du intresserad av den kulturella sidan av staden finns det en hel del ställen att besöka. Uppsala Domkyrka, Carolina Rediviva, Uppsala Slott och Uppsala högar är några intressanta ställen där du kan hitta lite ny och kanske nödvändig kunskap.

Foto: Sara Lindgren

Shopping

Inne i centrum kan du hitta det mesta, affärer som till exempel H, Åhléns, Weekday och Monki. I ytterkanterna av staden hittar du bland annat Ikea och det stora köpcentrumet Gränby centrum där det i princip finns allt.

Klubbar

Vill du ut och dansa finns det en flera alternativ att välja på, i alla fall fler än i Norrtälje. Det finns klubbar som till exempel People, Orange och Birger Jarl. Sedan finns det en hel del studentkårer att besöka.

Hur tar jag mig till Uppsala?

Lättast är att ta blåbuss nummer 677 från Norrtälje busstation och stiga av på Uppsala centralstation, då hamnar du mitt i smeten direkt och har nära till alla stadsbussar du kan behöva tänkas ta.

Fakta Uppsala

128 409 invånare

Sveriges fjärde största stad

Nordens äldsta universitet ligger i Uppsala

Sångerskan Veronica Maggio, komikern Soran Imail och Naken Janne kommer från Uppsala

Det är ungefär sju mil till Uppsala räknat från Norrtäljes innerstad

Sammanställt av Sara Lindgren

Annons