Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsföretaget räckte hela vägen till krogen

– Ett glas vin och en sån där påse tack!
Snart går det att köpa Linn Karlssons, Maria Lingberths och Hannah Möllers engångsnecessär på krogen. Trion har korats till årets UF-företagare i Norrtälje för sin påse.

Annons

Tjejerna går sista året på Rodengymnasiets handelsprogram. Senaste läsåret har de jobbat hårt med att starta och driva egna företaget PR-påsen UF inom ramen för projektet Ung företagsamhet.

Belöningen kom när de vann förstapriset på 5 000 kronor på Roslagens sparbanks lokala UF-final.

Konkurrensen var hård, 18 gymnasieföretag i kommunen var med och tävlade. Men juryn fastnade för Linns, Marias och Hannahs övernattningskit för tjejer. 

Engångsnecessären säljs under namnet en-sån-där-påse och innehåller engångstandborste, hudkräm, tamponger, parfym, tuggummi och kondom.

Produkterna har Linn, Maria och Hannah tiggt ihop.

Det handlar om varuprover som företagen annars delar ut eller skickar hem med posten, berättar de.

Idén fick tjejerna när de var på Hultsfredsfestivalen förra sommaren.

Där delades det ut en engångsnecessär men den var inget vidare. Så vi satsade på att göra en egen med fler och kända varumärken, säger Hannah Möller. 

Hon och kompisarna började sälja necessären på UF:s riksfinal på Älvsjömässan i februari i år. Dessutom finns den att köpa på Rodengymnaiset och i en lokal klädbutik. Även Mobergs bar i Norrtälje har fastnat för övernattningkitet.

De har köpt vårt lager, ungefär hundra påsar, säger Linn Karlsson.

Syftet med påsen är även att förändra företagens syn på marknadsföring. I stället för att skicka varuprover till människor som ofta inte är intresserade kan de säljas till personer som verkligen vill ha sakerna.

Efter studenten väntar jobb och resor till England och Australien för tjejerna. Men de tänker ändå fortsätta med det egna företaget.

Responsen på UF-finalen gör att vi tror på idén, säger, säger Linn Karlsson.

Johan Sverke [email protected]

Annons