Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turer till Blidö och Ängsö ställs in

Fartygsstrejken håller i sig. Den påverkar skärgårdstrafiken mellan Stockholm och norra skärgården.
– Vi ställer in linjetrafiken mellan måndag och på onsdag, säger Göran Ahlqvist, vd för Blidösundsbolaget.

Annons

M/s Sjögull som ägs av Blidösundsbolaget står i hamnen sedan strejken bröt ut den 13 maj. I stället trafikerar m/s Sjöbris öarna Rödlöga och Arholma och ska gå enligt tidtabell.

Däremot ställs turerna från Stockholm till Siaröfortet, Ängsö, Blidösundet och Söderöra in från och med måndag till onsdag.

Det är tråkigt. Vi hade en grupp utlyktspassagerare som skulle ha åkt med oss som fått ställa in. Men det är inga fastboende som drabbas, säger Göran Ahlqvist. 

Djurgårdsfärjorna går inte alls.

Än så länge är det ekonomiska läget hanterligt, säger Göran Ahlqvist. Men förlusterna ökar ju längre tiden går.

Positionerna mellan Sveriges fartygsbefälsförening (SFBF) och arbetsgivarna Almega är för tillfället låsta. Almega kom nyligen med ett bud. Enligt SFBF:s ombudsman Hans-Dieter Grahl innehöll det inget nytt och därför förkastades förslaget.

Grundorsaken till strejken är att sjöbefälen vill ha en löneökning på 10,3 procent. Dessutom vill de slå ihop de tre kollektivavtal som finns till ett. Det arbetsgivaren har erbjudit är 10,2 procent.

Det är tråkigt att vi behövde gå ut i strejk, men tyvärr blir det så när motparten är så omedgörlig, säger Hans-Dieter Grahl.

Therése Söderlund

[email protected]

Annons