Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Rimbo

Bortkastade bollar, stegfel och passningar utan precision. Matchen mellan Rimbo och Guif präglades av slarv. Och tyvärr var det hemmalaget som gjorde det mest.
- Frustation. Det är så vi känner, säger målvakten Åsa Borg efter förlusten med 27-28.

Annons

Förutsättningarna för hemmastarka Rimbo var givna. Vinst och ena foten i Elitserien. Förlust och troligtvis tappad serieledning. Om rimbodamerna var tagna av stundens allvar eller inte är svårt att veta.

Men vad man vet är att spelet gick i baklås. Och de gånger Rimbo väl lyckades med kombinationsspelet och skapade chanser var Guifs målvakt omutlig.

Vi försökte och försökte, men fick aldrig hål på dem. Vi ville verkligen, men det gick otroligt tungt, säger Åsa Borg.

Som tur var gjorde Rimbos egna vägg, Åsa Borg, en stormatch. Det var mycket tack vare henne som det stod 1414 i paus.

Den andra halvleken började på sämsta tänkbara sätt. Rimbo drog på sig en utvisning, Malin Söderlund blev punktmarkerad och Guif gjorde två snabba mål. En tuff uppförsbacke.

Vi gav allt och kämpade för att knapra in på dem. Men det blev väldigt frustrerat när vi aldrig fick dit bollarna, säger Åsa Borg.

Rimbo var trots allt nära och det blev en väldigt dramatiskt avslutning. Med tre minuter kvar visade Emelie Andersson Kraft en enorm vilja när hon plockade upp en retur och gjorde 2625.

För en stund trodde nog de flesta i Rimbos fullsatta sporthall att det trots allt skulle gå vägen.

Men återigen gjorde hemmalaget några enkla misstag och med endast åtta sekunder kvar att spela avgjordes matchen då Guif tryckte in vinstmålet.

Slutresultatet skrevs till 2728. Förlusten berodde snarare på oskärpa än otur.

Seriesegern har vi nog missat. Nu måste vi förlita oss på andra lag. Det känns väldigt tungt. Men vi kommer ta oss samman, göra vad vi kan och vinna de matcher som är kvar. Det räcker till en kvalplats, sammanfattar en besviken Åsa Borg.

Annons