Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppolitiker i krismöte om kommundirektörens framtid

På söndagskvällen hölls ett möte i den borgerliga gruppen där varje parti företräddes av två representanter. Diskussionerna om kommundirektören Lilian Erikssons ledarskap fortsätter.

Annons

Både vid socialchefen Isabel Anderssons och utbildningschefen Nils-Gunnar Berganders uppsägningar har kommundirektören fått kritik för sitt sätt att kommunicera. Nu söker de ledande politikerna möjliga utvägar. 

Kan Lilian Eriksson ha kvar sitt uppdrag och vilka åtgärder måste i så fall sättas in? När det gäller den frågan är jag en tyst politiker, säger Berit Jansson, centerns gruppledare.

Det här gäller ett personalärende och det måste hanteras med värdighet. Men processen får inte bli så långdragen, det här måste bli klart i veckan.

Ann Sjöblom[email protected]

Detta har hänt

I slutet av februari sade socialchefen Isabel Andersson upp sig med hänvisning till att hon inte hade förtroende för kommunalrådet Kjell Jansson (m) och kommundirektören Lilian Eriksson. Alla politikerna i socialnämnden, oavsett politisk färg, beklagade Isabel Anderssons beslut.

Den 6 maj sade utbildningschefen Nils-Gunnar Bergander upp sig med hänvisning till dålig personalpolitik, dåligt ledarskap och bristande öppenhet. Han fick stöd av bland andra utbildningsnämndens ordförande Louise Branting (c) som i sin tur kritiserade kommundirektörens agerande.

Kommunalrådet Kjell Jansson (m) höll någon dag senare i NT med om att det kan finnas någon brist i kommundirektörens sätt att kommunicera.

I söndags kväll ägde ett krismöte rum i den borgerliga gruppen. Diskussioner har även pågått på annat håll. 

Läs mer i tisdagens Norrtelje Tidning!

Annons