Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony Wallin ny socialchef

Tony Wallin blir Norrtälje kommuns nya socialchef efter Isabel Andersson.
– Vi har gjort det här valet för att han har visat sig lämplig för jobbet, säger kommunalrådet Kjell Jansson.

Annons

I går tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslutet om vem som skulle bli den nye socialchefen efter Isabell Andersson. Valet föll på Tony Wallin. Den borgerliga majoriteten var helt enig medan socialdemokraterna hellre hade sett en annan lösning. Tony Wallin anmälde själv ett intresse för chefsposten.

Det fanns flera kandidater mentill slut gick vi på Tony Wallins erfarenheter inom den kommunala verksamheten. Han har varit tjänsteman i kommunen i många år och känner därför till rutinerna, säger Åke Malmström, ordförande i socialnämnden.

Från början använde sig kommunen av en extern rekryteringsfirma som föreslog ett antal kandidater för chefsposten men en efter en fick de andra jobb och tiden började rinna iväg.

Det har varit viktigt att tillsätta den här posten ganska snart eftersom det är mycket som behöver göras, säger Kjell Jansson. 

Isabel Andersson tycker dock att beslutet har tagits inom stängda dörrar och att ärendet skötts illa.

Det behövs en öppenhet i sådana här frågor och att man hoppar över rutiner som man gjort i det här fallet när man tillsätter en chef vittnar inte om ett gott ledarskap eller förtroende. Det är inte heller schysst mot socialtjänsten säger hon.

Det slutgiltiga beslutet att tillsätta Tony Wallin som socialchef tas i augusti och han kan då börja sitt nya jobb i september.

Tony Wallin har inte gått att nå för en kommentar.

Lina Jonsson

[email protected]

Annons